piątek, 6 maja 2011

Ryba z ziemniakami z piekarnika

Przepis bardzo prosty i pyszny. Potrzebujecie:

-morszczuka w dzwonkach, albo inna rybe
-ziemniaki
-cebule
-papryke czerwona
-drobno pokrojony boczek wedzony
-pieczarki
-oliwe

 


Na patelni podsmazamy na oliwie ziemnaki i cebule pokrojone w talarki. Do tego dodajemy drobnopokrojone 3 zabki czosnku, pol czerwonej papryki pokrojonej drobno oraz kawalki boczku i pieczarki, solimy to,mozecie dodac ulubione przyprawy. Podsmazamy to jakies 10 minut, ziemniaki maja byc miekkie ale nie zupelnie usmazone.


To wszystko wykladamy do naczynia zaroodpornego, na to kladziemy rybe(rzecz jasna posolona, ja dodaje pietruszke suszona i czosnek w proszku lub inna przyprawe do ryb)
I to wszystko! Wkladamy to do piekarnika na 15-20 minut i podlewamy bialym winem. Bardzo proste i pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz