piątek, 6 maja 2011

Amerykanskie Brownie, czyli czekoladowe szalenstwo!

Brownie musi byc zakalcowate, niskie i mocno czekoladowe. Potrzebujecie:

-2 tabliczki gorzkiej czekolady, moga byc resztki roznych czekolad jakie macie w domu
-4 jajka
-100gr maki
-125 gr masla
-300gr cukru brazowego (obowiazkowo!)
-odrobine proszku do pieczenia, brownie to nie murzynek nie ma byc wyrosniety
- pokrojone orzechy wloskie , ja daje dosc duzo

Rozpuszczamy maslo i czekolade. Do miski wsypujemy make, cukier, dodajemy rozpuszczone maslo i czekolade. Mieszamy dodajemy odrobine proszku i orzechy, wylewamy mase na blache. I do piekarnika!!!!jakies 25-30 minut/180 stopni. Uwazajcie, bo mozna je wysuszyc.
Brownie kroimy w kwadraty i podajemy na cieplo z galka lodow waniliowych i sosem czekoladowym. Pycha!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz