piątek, 6 maja 2011

Ciasto francuskie z krewetkami i porem

Pyszne, pyszne! Kupcie gotowe ciasto francuskie, 3-4 pory, krewetki i smietane.



1. Drobno pokrojony por dusimy na oliwie az bedzie miekki.


2. Dodajemy krewetki i troche smietany, nie za duzo bo masa ma byc gesta, nie plynna. Gdy masa ostygnie dodajemy do niej 3 jajka, mieszamy, solimy i dodajemy troche pieprzu.

3. W foremce do tarty wykladamy gotowe ciasto francuskie, pamietajcie kupic te okragle (ja zazwyczaj kupuje dwie paczki, z tej drugiej robie paski, ktore widzicie na zdjeciu). Na to wylewamy mase porowo-krewetkowa, brzegi zawijamy do srodka, tniemy paski, z ktorych robimy szachownice. Smarujemy calosc roztrzepanym zoltkiem i do piekarnika. 180 stopni, jakies 25 minut. Pycha!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz