- gotowe ciasto francuskie
- serek philadelphia smietankowy
- krewetki
- 6 zabkow czosnku
- biale wino
- pietruszka
- pieczona papryka z puszki typu piquillo (mozna samemu upiec czerwona papryke w piekarniku i obrac ze skorki)
-1 bialko
Ciasto francuskie kroimy w spore trójkaty, smarujemy po srodku serkiem philadephia. Po bokach doklejamy paski z ciasta francuskiego. Na srodek kladziemy kawalek pieczonej papryki. Przy uzyciu pedzelka smarujemy ciasto bialkiem. Wkladamy to do piekarnika na jakies 15 minut.
Przygotowujemy krewetki: na oliwie podsmazamy drobno pokrojony czosnek, dodajemy krewetki, zalewmy bialym winem i gotujemy jakies 5 minut az wyparuje wino i woda, ktora puszcza krewetki. Posypujemy swieza pietruszka.
Na wczesniej przygotowane ciastka z serkiem i papryka kladziemy po 4-5 krewetek (odsaczonych z oliwy). Efektowne i pyszne. Dobre jako pierwsze danie. Ja podalam je z grillowanymi zielonymi szparagami.
wtorek, 10 maja 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz