Brownie musi byc zakalcowate, niskie i mocno czekoladowe. Potrzebujecie:
-2 tabliczki gorzkiej czekolady, moga byc resztki roznych czekolad jakie macie w domu
-4 jajka
-100gr maki
-125 gr masla
-300gr cukru brazowego (obowiazkowo!)
-odrobine proszku do pieczenia, brownie to nie murzynek nie ma byc wyrosniety
- pokrojone orzechy wloskie , ja daje dosc duzo
Rozpuszczamy maslo i czekolade. Do miski wsypujemy make, cukier, dodajemy rozpuszczone maslo i czekolade. Mieszamy dodajemy odrobine proszku i orzechy, wylewamy mase na blache. I do piekarnika!!!!jakies 25-30 minut/180 stopni. Uwazajcie, bo mozna je wysuszyc.
Brownie kroimy w kwadraty i podajemy na cieplo z galka lodow waniliowych i sosem czekoladowym. Pycha!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz