piątek, 6 maja 2011

Babeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Vol- au- vent, czyli babeczki z ciasta francuskiego mozna kupic gotowe i nadziewac w zaleznosci od fantazji szefa kuchni. Jedne z moich ulubionych to te nadziewane szpinakiem z serem mozarella i boczkiem
Lista zakupow:
-vol au vent sredniej wielkosci
-szpinak mrozny (dobrej jakosci, lisciasty)
-mozarella
-boczek
-namoczone rodzynki
-cebula, czosnek


Podsmazamy cebulke z czosnkiem i drobno pokrojonym wedzonym boczkiem. Do tego dodajemy szpinak, solimy i dodajemy pieprz oraz rodzynki i gotujemy to jakies 5 minut.
Gdy troche wystygnie, mieszamy to z utartym serem mozarella.
Powstla masa nadziewamy babeczki. Wkladamy je do rozgrzanego piekarnika na jakies 10 minut tak zeby rozpuscil sie ser.
Pyszne!!!!Dobre na imprezy typu szwedzki bufet.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz