sobota, 19 maja 2012
Pomidorowy chłodnik z bazylią i mozarellą
- 2 kg pomidorow
- 5 lyzek oliwy z oliwek extra virgin
- 1 zabek czosnku
- 1 lyzka octu winnego
- ok 10 listkow swiezej bazylii
- mozarella (najefektowniej wygladaja male kulki mozarelli nabite na patyki do szaszlykow)
- sol
* Pomidory zalewamy najpierw wrzatkiem pozniej lodowata woda i obieramy ze skorki.
* Miksujemy pomidory z bazylia (duzo, zupa miec mocno bazyliowy smak!) , oliwa, czosnkiem i octem. Przyprawiamy sola.
* Przecedzamy zupe, gdy wyda wam sie za gesta mozecie dolac troche wody.
* Podajemy z mozarella i listkami bazylii.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
teraz sezon na pomidory, więc napewno aromatyczny i pyszny ! trzeba wypróbować bo z mozzarellą nie kombinowałam wcześniej, zawsze tylko z bazylią :)
OdpowiedzUsuń:)
pozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie
Szana ;)
www.gastronomygo.blogspot.com
Dzieki, bede zagladac, pozdrawiam!!!
OdpowiedzUsuń