czwartek, 24 maja 2012

Kurczak zapiekany z porem i pieczarkami


- cienkie filety z  piersi kurczaka
- majonez
- pieczarki
- por
- utarty zolty ser
- oliwa
-sol, pieprz




* Filety smarujemy cienka warstwa majonezu z obydwu strron i ukladamy na dnie naczynia zaroodpornego. Majonez zastepuje tu oliwe, nie musimy juz kurczaka przyprawiac, majonez powoduje, ze kurczak jest kruchy.

* Pora kromiy bardzo drobno i dusimy na oliwie. Pieczarki kroimy i dodajemy do pora, przyprawiamy sola i pieprzem i dusimy jakies 5 minut.

* Przykrywamy filety kurczaka warstwa pieczarkowo- porowa, posypujemy zoltym serm i zapiekamy jakies 20-25 minut w piekarniku. 

 Smacznego!!!                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                                 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz