sobota, 19 maja 2012

Dorsz au gratin


Tak naprawde do tego dania potrzebne sa dwa skladniki: dobra ryba i dobry majonez.
Dzis postanowilam dodac do majonezu czosnek i zielona pietruszke, ale nie jest to konieczne.
Dziecinnie prosty przepis, podstawa jest tu jednak dobra swieza ryba bez osci, najlepiej plat dorsza ze skora.
Rewelacja!!!Jeden z podstawowych przepisow rybnych w naszym domu. Polecam.

- dorsz ze skora, lub inna dobra wyfiletowana ryba ze skora
- majonez
- czosnek, zielona pietruszka



* Przepis zamyka sie w jednym zdaniu: rybe smarujemy majonezem i zapiekamy przez 15 minut w piekarniku (ostatnie 5 na opcji przypiekanie z gory). To wszystko!!!
Jak wspomnialam mozna dodac do majonezu rozgnieciony zabek czosnku i zielona pietruszke, ale nie jest to konieczne. Podawac z pieczonymi ziemniaczkami i schlodzonym bialym winem. Pycha!!!


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz