niedziela, 13 maja 2012

Muffinki z truskawkami i kokosem

Skladniki suche:

 -2 szklanki maki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 1/2 lyzeczki sody
- szczypta soli
- wiorki kokosowe (2 lyzki)

Skladniki mokre:

- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju slonecznikowego

0, 4 kg truskawek



Bardzo prosty przepis:


* Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.

* Truskawki myjemy, obieramy i kroimy na male kawalki.

* Mieszamy skaldniki suche.

* Jajka ubijamy i mieszamy z pozostalymi skladnikami mokrymi.

* Wlewamy skladniki mokre do suchych, mieszamy, dodajemy pokrojone truskawki i mieszamy ponownie.

* Wylewamy mase do foremek, mozna posypac wiorkami kokosowymi. Pieczemy ok 25 minut.


Smacznego!!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz