- 140 gr gorzkiej czekolady najlepiej 70% kakao
- 8 lyzek masla
- 2 jajka
- 2 zoltka
- 1/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- 1 lyzka maki
*Piekarnik nastawiamy na 230 stopni.
*Rozpuszczamy maslo i czekolade w mikrofalowce.
*Miksujemy jajka i zoltka z cukrem.
*Mieszamy wszystko, dodajemy make i sczypte cukru i szybko ubijamy calosc.
* Foremki do muffinow wykladamy folia aluminiowa, aby latwiej bylo wyciagac ciastka, ktore sa w srodku polplynne. Wlewamy w nie ciasto i wkladamy do piekarnika na 10 minut. Powinna wytworzyc sie cienka skorupka a wnetrze powinno pozostac plynne.
Smacznego!!!!
Do wypróbowania! Koło takich pyszności nie można przejść bokiem:)
OdpowiedzUsuńTo prawda!!!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, uwielbiam czekoladowe ciastka, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńobłędnie!
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie !!!
OdpowiedzUsuń