- plastry miesa wieprzowego najlepiej od szynki,moze byc rozbity schab
- suszone grzyby (namoczone wczesniej)
- suszone pomidory
- suszone śliwki
- cebula
- czosnek
- zielona pietruszka
- pol szklanki bialego wina
- sol, pieprz
- oliwa z oliwek
Podsmzamy drobno pokrojna cebule i czosnek. Gdy cebula zmieknie dodajemy drobno pokrojone grzyby, pomidory i suszone sliwki. Dusimy wszystko razem przez kilka miut. Zalewamy bialym winem i gotujemy przez kolejnych pare minut. Dodajemy swieza zielona pieruszke.
Plastry miesa rozbijamy, solimy i pieprzymy.Nakladamy na nie powstaly farsz, zawijamy je dokladnie. Wrzucamy roladki na patelnie z mocno rozgrzana oliwa. Rumienimy je z obydwu stron. Mozna uzyc wykalaczek, gdyby sie otwieraly. Gdy beda juz zrumienione zalewamy je bialym winem, mozna dolac rowniez odrobine wody. Dusimy je w tym sosie az wyparuje wino i mieso zmieknie troche. Rewelacja!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz