- zielone szparagi
- plastry szynki serrano lub prosciutto
- parmezan ja uzylam hiszpanski ser manchego
- ciasto francuskie
- bialko do posmarowania ciasta
Uwielbiam zielone szparagi. Najbardziej te grillowane posypane gruba sola morska.
Ten przepis jest rowniez bardzo prosty. Podgotowane troche szparagi zawijamy w plastry szynki serrano, wciskajac miedzy szynke i szparage male kawalki parmeznu lub innego sera, ja uzylam hiszpanski ser manchego. Ciasto francuskie kroimy wzdluz na cienkie paski. Obwijamy szparagi paskami ciasta francuskiego. Ukladamy je w naczyniu zarodpornym, najlepiej na pergaminie, smarujemy roztrzepanym bialkiem i wkladamy do piekarnika na ok 25 minut. Pyszne!!!
Pyszniutkie szparagi,własnie kupilam w Lidlu zielone szparagi i polałam bułka tartą z masełkiem,pycha ale chętnie wypróbuję w cieście francuskim:)
OdpowiedzUsuń