- piersi z kurczaka
- swiezy imibir
- 125 ml smietany
- sos sojowy
- 4 zabki czosnku
- pol duzej cebuli
- 2 pomidory
- indyjska przyprawa garam masala
Piersi kroimy w paski. Rozgnieciony czosnek mieszamy z sosem sojowymi i tak powstala marynata zalewamy kurczka. Przyprawiamy kurczaka garam masala i zostawiamy go na noc w lodowce.
Na drugi dzien podsmazmy kawalki kurczaka na malej ilosci oliwy, tak aby sie zrumienil. Odstawiamy je na bok. Na tej samej patelni podsmazamy cebule, gdy zmieknie dodajemy obrane ze skorki pomidory, nastepnie zalewamy to smietana i dodajemy sporo utartego imbiru. Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Miksujemy wszystkie skladniki. Do powstalego sosu dodajemy kawalki kurczaka i gotujemy wszystko razem przez kilka minut. Podajemy z ryzem. Pyszne!!!
sobota, 10 marca 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz