Nalesniki:
- maka
- jajka
- piwo
- sczypta soli
- olej
Farsz:
- cebula
- pieczarki
- suszone pomidory
- sol, pieprz
- utarta mozarella lub inny ser
*Na rozgrzaną patelnię, delikatnie natłuszczoną, wylewać rozmieszane za każdym razem ciasto, rozprowadzając je równomiernie ruchem kolistym po całej patelni.
*Smażyć aż ciasto zacznie odstawać od brzegów patelni. Wtedy naleśnik odwrócić posługując się nożem lub łopatką (lub podrzucając go, jeśli potrafimy).
*Na patelni podsmazamy na oliwie drobnopokrojona cebulke( sporo!), gdy zmieknie dodajemy suszone pomidory i pieczarki. Przyprawiamy sola i pieprzem. Dusimy calosc przez kilka minut, az wyparyje sok, ktory puszczaja pieczarki.
*Nadziewamy nalesniki farszem pieczarkowym i zoltym serem. Zapiekamy w piekarniku. Podajemy z sosem czosnkowym. Pyszne!!!
Bardzo smacznie wyglądają te naleśniczki:D
OdpowiedzUsuńwszystkie składniki mam w domu, a więc.. :) mam obiad!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com
Pozdrawiam i smacznego!!!
OdpowiedzUsuń