- makaron tagliatelle
- 0, 5 kg obranych surowych krewetek
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 4 zabki czosnku
- oliwa
- odrobina bialego wina
- pol szklanki slodkiego sosu sojowyego
Na patelni podgrzewamy oliwe z oliwek. Dodajemy drobno pokrojona cebule i czosnek. Dusimy kilka minut. Cukinie kroimy ze skora w kostke i wrzucamy ja na patelnie, dusimy ja razem z cebula i czosnkiem. Dodajemy krewetki i zalewamy calosc odrobina bialego wina, gdy to wyparuje wlewamy pol szklanki slodkiego sosu sojowegoi gotujemy calosc ok 5- 10 mnit. W miedzyczasie gotujemy makaron al dente. Na koniec mieszamy makaron z krewetkami i powstalym sosem. Pyszne!!!
o jak prosto i szybko;) super
OdpowiedzUsuńJak ładnie wyglądają te krewetki :) Przypominają oponki serowe :)
OdpowiedzUsuń