Uwielbiam wedzonego lososia. Uwielbiam wedzonego lososia z awokado, co pewnie zauwazyli ci, ktorzy sledza moje przepisy. Oto kolejna propozycja:
- losos wedzony w plastrach
- rukola
- pomidor
- awokado
- cebula dymka
- pistacje
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny z Modeny
- sol
Na talerzu ukladamy warstwe rukoli. Na srodku ukladamy wzdluz talerza plastry lososia. Pomidora obieramy ze skorki (zalewajac go wrzatkiem a pozniej zimna woda). Kroimy pomidora na pol, a pozniej te polowki na piec czesci. Awokado rowniez przekrajamy na pol i pozniej kroimy te polowki na plasterki. Dymke kroimy w piorka. Ukladamy na plastrach lososia pionowo na zmiane pomidora, awokado i dymke, jak widac na zdjeciu. Pistacje rozbijamy w mozdzierzu. Posypujemy nimi salatke. Solimy calosc, polewamy oliwa z oliwek i octem balsamicznym. Rewelacja!!! Smacznego!!!
Oj zjadłabym pięknie wygląda:)
OdpowiedzUsuńWyglada fantastycznie!
OdpowiedzUsuńWlasnie mam dzis ochote na jakas salatke z pistacjami i avokado - Twoj przepis mnie zainspirowal :)
pozdrawiam!
=)