- 1kg dorsza ze skora
- 1 duza cebula
- 5 zabkow czosnku
- 3 marchewki
- 1 por
- troche swiezego kalafiora i brokulow (moga byc inne warzywa)
- 200 ml gestego sosu pomidorowego
- oliwa
- sol, pieprz
- cukier
- ocet
Cebule obieramy i kroimy drobno, czosnek rowniez. Pora myjemy dokladnie rowniez kroimy drobniutko. Marchewke obieramy i kroimy w drobna kostke. Brokuly i kalafiora rowniez kroimy na male kawalki. Wszystko razem dusimy na oliwie ok 10 mniut, az zmiekna warzywa. Dodajemy sos pomidorowy, sol, pieprz, 2 lyzki octu i lyzeczke cukru, mieszamy. Wkladamy rybe do tego sosu i gotujemy razem ok 5- 7 minut. Ja podalam rybe z pure ziemniaczanym i pomidorkami koktajlowymi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz