poniedziałek, 4 lipca 2011

Ciasto czekoladowe

Przepis dziecinnie prosty. Proporcje na mala blache:

-125 gr cukru brazowego
- 60 gr maki razowej
- 3 jajka
- 150 gr masla
- lyzeczka drozdzy w proszku
- 4 lyzeczki kakao
- kawalki czekolady i orzechy wloskie
- cukier puder do posypania



Maslo mieszamy z cukrem, dodajemy jajka i mieszamy dokladnie. Dodajemy make, drozdze w proszku, kakao i nadal dokladnie mieszamy. Gdy masa bedzie juz jednolita dodajemy kawalki pokruszonej czekolady i orzechy wloskie. Wylewamy mase na blache wysmarowana maslem i posypana maka i pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni, pozniej kolejne 15 minut  w 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz