środa, 15 lutego 2012

Zupa rybna

- 1, 5 l wywar z ryb ( najlepiej z roznych ryb, w tym z lososia; gotujemy z listkiem laurowym i cebula)
- 6 zabkow czosku
- 5 zimniakow
- 250 ml gestej smietany
- oliwa, sol i pieprz

- podajmemy w kawalkami wedzonego lososia, koperkiem; odswietnie podaje z lososiem i kawiorem


 


Podstawa zupy jest dobry wywar z roznych ryb, ja robie go zazwyczaj z lososia, dodaje pol cebuli i lisc laurowy.  W duzym garnku podsmazamay na oliwie czosnek uwazajac aby go nie spalic. Zalewamy wywarem, dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki i gotujmy az zmiekna. Dodajemy gesta smietane i przyprawiamy zupe sola i pieprzem. Miksujemy.
Podajemy z kawalkami wedzonego lososia, mozna posypac koperkiem. Zupa dobra  jest tez z kawiorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz