sobota, 4 lutego 2012

Apfelstrudel ekspresowy

Mialam ochote na cos szarlotkowatego, jablkowo- cynamonowego.....
Mialam pod reka jak zawsze  ciasto francuskie i kilka szarych renet.
Efekt rewelacyjny...

- ciasto francuskie (prostokatne)
- 4 szare renety
- cukier waniliowy
- cynamon
- orzechy wloskie
- rodzynki
- bialko do posmarowanie ciasta




Obieramy jablka i kriomy je w drobna kostke. Posypujemy je obficie cynamonem i cukrem waniliowym. Dodajemy rodzynki i wkladamy do mikrofali na 5 minut. Dodajemy drobno pokrojone orzechy. Rozprowadzmy jablka na ciescie i zawijamy jak rolade. Smarujemy roztrzepanym bialkiem, posypujemy cukrem i wkladamy do piekarnika na ok 20 minut. Podajemy cieple. Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz