sobota, 19 stycznia 2013

Sajgonki z ciasta francukiego



- ciasto francuskie
- biala kapusta
- czerwona cebula
- por
- marchewka
- sos sojowy
- mieso mielone (ja dodalam bardzo malo)
- pieprz
-oliwa
- surowe bialko



 
 
 
* Szatkujemy drobno kapuste. Cebule i por kroimy drobno. Ucieramy marchewke.
 
* Dusimy warzywa na oliwie i dodajemy odrobine miesa mielonego, nie powinno ono dominowac, jego ilosc jest raczej symboliczna.
 
* Podlewamy warzywa sosem sojowym, przyprawiamy i gotujemy az wyparuje sos.
 
* Ukladamy farsz na polowie ciasta francuskiego i zawijamy druga polowe tworzac rolade.
 
* Smarujemy ciasto roztrzpanym bialkiem i wkladamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut.
 
 Smacznego!!!
 


2 komentarze:

  1. bardzo fajny pomysł!:) uwielbiam chińskie jedzenie, a z tym ciastem francuskim ciekawa alternatywa zamiast papieru ryżowego:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy kapustę tylko dusimy ? Chwilkę?

    OdpowiedzUsuń