niedziela, 20 stycznia 2013

Pieczarki z szynka serrano



- 0,5 kg pieczarek
- 100gr szynki serrano lub parmenskliej
- 3 zabki czosnku
- oliwa z oliwek
- pol lyzki octu balsamicznego z Modeny
- sol, pieprz
- zielona pietruszka do posypania



* Pieczarki myjemy i usuwamy koncowki. Kroimy je na polowki.

* Na oliwie podsmazamy szynke serrano pokrojona w kostke, dodajemy drobno posiekany czosnek, podsmazmy razem uwazajac aby czosnek sie nie spalil.

* Wrzucamy na patelnie pieczarki, dusimy je przez 5- 10 minut, na koncu wlewamy pol lyzki octu balsamicznego, solimy, pieprzymy i gotujemy jeszcze przez kilka minut.

* Na koncu mozna posypac pieczarki zielona pietruszka.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz