poniedziałek, 25 czerwca 2012

Lasagna meksykanska


- mieso mielone (wolowina ok 0, 5 kg)
- makaron lasagna
- gesty sos pomidorowy
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasolki
- czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 zabki czosnku
- dodalam rowniez odrobine mieszanki warzywnej (groszek, zielona fasolka i marchewka)
- sol, pieprz
- utarty zolty ser



* Zeszkilc cebule na oliwie, dodac czosnek, czerwona papryke i na koncu gdy cebula i papryka beda miekkie dodac mieso mielone. Przyprawic sola i pieprzem, gotowac na malym ogniu ciagle mieszajac.

* Wlac  sos pomidorowy oraz dodac warzywa: czerwona fasollke, kukurydze, mozna dodac rowniez marchewke, groszek. Gotowac przez chwile razem. Mozna dodac troche ostrej papryki lub kilka kropelek tabasco.

 * Przekladac plasty lasagni farszem warzywno- miesnym. Na koncu posypac utartym zoltym serem. 

* Piec w piekarniku ok 25 minut.

Smacznego!!!


2 komentarze:

  1. Już tak dawno nie jadłam lasagne. Muszę w końcu sobie zjesć ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie tu u Ciebie, dodałam bloga do obserwowanych. Przepisy trzeba koniecznie wypróbować:) Aż zglodniałam...

    OdpowiedzUsuń