niedziela, 22 kwietnia 2012

Szybkie ciasto z truskawkami na oliwie

- 1 szklanka cukru
- 1 3/4 szklanki maki
- 4 jajka
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka oleju slonecznikowego
- 1 kg truskawek
- cukier puder do posypania



* Jajka ucieramy z cukrem i powoli dodajemy oliwe oraz make wymieszna z proszkiem do pieczenia.

* Wylewamy ciasto na blache wylozona natluszczonym pergaminem.

* Truskawki przekrojone na pol ukladamy na ciescie lekko je wciskajac.

* Wkladamy blache  do rozgrzanego piekarnika na 45 minut (200 st)

* Po upieczniu posypujemy cukrem pudrem.

Pyszne!!!!

5 komentarzy:

  1. Takie ciasta są najfajniejsze - szybko się robi i są rewelacyjne w smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. czy zamiast oleju można użyć kostkę masła ?

    OdpowiedzUsuń
  3. Emilia, pzepraszam ze odpisuje tak pozno i nadodatek nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, pewnie tak, alke nie robilam wczesniej;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Szukalam tego przepisu, kilka lat temu robila to ciasto i bylo bardzo dobre i szybkie. Przepis zgubilam. Dzieki, ze je podalas.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne ciacho, dziękuje za przepis:)!

    OdpowiedzUsuń