- 3 cebule
- maslo
- 3 jajka
- 100 ml smietany
- 200 gr utartego sera gruyere lub emmentaler
- gotowe ciasto francuskie
Bardzo prosty przepis. Swietne na impreze, dobre do piwa.
* Cebule obieramy i kroimy w piorka. Podsmazamy ja na malym ogniu na masle. Dusimy ja az bedzie miekka ale nie zrumieniona.
* Naczynie do tarty wykladamy ciastem francuskim, zawijamy brzegi, ucinamy resztki papieru.
* W misce rozbijamy jajka, mieszamy je ze smietana, dodajemy cebule,utarty ser, przyprawiamy sola
i pieprzem.
* Wylewamy mase jajeczno- cebulowa na cisto francuskie i wkladamy do piekarnika na 25 mi
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetny pomysł na obiad. Uwielbiam dużą ilość cebuli. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń