niedziela, 1 kwietnia 2012

Quiche cebulowy

- 3 cebule
- maslo
- 3 jajka
- 100 ml smietany
- 200 gr utartego sera gruyere lub emmentaler
- gotowe ciasto francuskie





Bardzo prosty przepis. Swietne na impreze,  dobre do piwa.


* Cebule obieramy i kroimy w piorka. Podsmazamy ja na malym ogniu na masle. Dusimy ja az bedzie miekka ale nie zrumieniona.
* Naczynie do tarty wykladamy ciastem francuskim, zawijamy brzegi, ucinamy resztki papieru.

* W misce rozbijamy jajka, mieszamy je ze smietana, dodajemy cebule,utarty ser, przyprawiamy sola
i pieprzem.

* Wylewamy mase jajeczno- cebulowa na cisto francuskie i wkladamy do  piekarnika na 25 mi

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Świetny pomysł na obiad. Uwielbiam dużą ilość cebuli. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń