niedziela, 22 kwietnia 2012

Kolorowy makaron z boczkiem, bazylia i pomidorkami koktajlowymi

Bardzo proste i smaczne danie:

- trzykolorowy makaron, typu muszelki
- 1 cebula
- 3 zabki czosnku
- boczek pokrojony w paski
- pomidorki koktajlowe
- oliwa
- swieza bazylia
- sol, swiezo zmielony pieprz




* Drobno kroimy cebule i posmazamy ja na oliwie na duzej patelni, dodajemy boczek i czosnek.

* Gdy cebula bedzie miekka a boczek chrupiacy dodajemy pomidorki koktajlowe przekrojone na pol i podsmazamy je przez 2 minuty (nie powinny byc zupelnie miekkie), ja dodaje odrobine cukru aby pomidorki nie byly za kwasne.

* Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Wrzucamy go na patelnie z cebula, boczkiem i pomidorkami i mieszamy wszystko dokladnie. Dodajemy sporo swiezej bazylii.

Pyszne, smacznego!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz