piątek, 13 kwietnia 2012

Parowki w ciescie francuskim

Przegladajac ostatnio jedna z moich ulubionych ksiazek kucharskich Nigellli Kuchnia, przepisy z serca domu wpadlam na przepis na kielbaski w szlafrokach. Troche go zmienilam, oto moja wersja:

- opakowanie cienkich parowek
- gotowe ciasto francuskie
- jajko

sos:
- ostra musztarda
- gesta smietana
- ketchup lub sos barbecue



* Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.

*Przyrzadzamy sos: mieszamy lyzke smietany, lyzke musztardy i lyzke ketchupu lub sosu BBQ.

* Rozwalkowujemy ciasto, kroimy je na cztery czesci  i smarujemy je sosem.

* Na kazdym kawalku ciasta ukladamy na srodku kielbaske i owijamy ja ciastem, dociskajac ciasto wokol parowki.

*Kazda owinieta kielbaske kroimy na cztery kawalki.

*Rozbijamy jajko w misce i smarujemy kazdy kawalek rozmieszanym jajkiem  .

* Ukladamy kielbaski na blasze na pergaminie i wkladamy do piekarnika na ok 20 minut.


Pyszne na zimno i na cieplo, idealne na impreze, smacznego!!!!

1 komentarz: