- opakowanie cienkich parowek
- gotowe ciasto francuskie
- jajko
sos:
- ostra musztarda
- gesta smietana
- ketchup lub sos barbecue
* Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.
*Przyrzadzamy sos: mieszamy lyzke smietany, lyzke musztardy i lyzke ketchupu lub sosu BBQ.
* Rozwalkowujemy ciasto, kroimy je na cztery czesci i smarujemy je sosem.
* Na kazdym kawalku ciasta ukladamy na srodku kielbaske i owijamy ja ciastem, dociskajac ciasto wokol parowki.
*Kazda owinieta kielbaske kroimy na cztery kawalki.
*Rozbijamy jajko w misce i smarujemy kazdy kawalek rozmieszanym jajkiem .
* Ukladamy kielbaski na blasze na pergaminie i wkladamy do piekarnika na ok 20 minut.
Pyszne na zimno i na cieplo, idealne na impreze, smacznego!!!!
ale ładne:) smaczniutkie!
OdpowiedzUsuń