środa, 4 kwietnia 2012

Czarny nalesnik z gulas, czyli moja domowa edycja Ugotownych



Od kilku tygodni uczestnicze w domowej edycji Ugotowanych. Nalezy przygotowac trzydaniowa kolacje i liczy sie przed wszystkim pomyslowosc i element zaskoczenia...Moja ostatnia propozycja na  pierwsze danie byly czarne nalesniki z malymi wegorzykami gulas del norte, ktore to wegorzykami naprawde nie sa, bo te kosztuja fortune oraz z sosem alioli. Byly wysmienite i... zaskakujace!
Gulas przygotowalam na oliwie z czosnkiem i ostra papryczka, a do ciasta nalesnikowego dodalam barwnik z kalamarow. Rewelacja!!! Barwnik ma lekko rybny morski smak, wiec polaczenie bylo ciekawe. No i wizualnie...inne. Zdobylam sporo punktow;)))




Oto efekt!!!



2 komentarze:

  1. koniecznie powiedz kiedy bedziesz w tv:) ja nie podjeła sie zaproszenia od tvn :)
    ps. warto zrezygnować z weryfikacji obrazkowej, bo wnerwia:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dusiu, nie bede w telewizji, to jest konkurs domowy ;)))pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń