środa, 9 listopada 2011

Zupa meksykanska

300 gr mielonego miesa najlepiej wolowiny
pol cebuli
1 czerwona papryka
pieczarki 6-8 sztuk
mala puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasolki
garsc mroznych warzyw ( marchewka, brokuly, fasolka itp)
3 zabki czosnku
gesty sos pomidorowy
tabasco
sol, pieprz
kostka rosolowa
oliwa
przyprawa do zup
przyprawa do chili con carne lub podobna





To moja ulubiona zupa na zimowa pore. Gesta, ostra i bardzo smaczna!!! Przepis jest bardzo prosty. Kroimy cebule w piorka i papryke w paski. Podsmazamy na oliwie. Dodajemy drobno pokrojony czosnek i mieso, smazymy wszystko razem. Najlepiej uzyc duzy garnek, bo zupa ma sporo skladnikow. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki i zalewamy calosc woda. Dodajemy kostke rosolowa oraz mrozona mieszanke warzywna  i gotujemy ok 15 minut. Nstepnie dodajemy kukurydze i czerwona fasolke. Gotujemy. Na koncu dodajemy puszke gestego sosu pomidorowego oraz przyprawy. Ja dodaje pieprz, sol, tabasco, przyprawe do chili con carne, odrobine cukru i czasem przyprawe do zup Maggi. Gotujemy jeszcze przez chwile wszystko razem i zupa jest gotowa!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz