środa, 30 listopada 2011

Papryczki piquillo nadziewane krewetkami


- papryczki piquillo 8-10 sztuk
- 300 gr krewetek
- 4 zabki czosnku
- biale wino
- ostra sucha papryczka guindilla
- gesty sos pomidorowy
- sol, pieprz, odrobina cukru

 


Czosnek obieramy i kroimy drobno, podsmazamy go na niewielkiej ilosci oliwy. Wrzucamy krewetki oraz jedna ostra papryczke do smaku i zalwamy bialym winem. Czekamy az wino wyparuje. Krewetki kroimy. 
Faszerujemy nimi papryczki piquillo. Przed podaniem podgrzewamy je na patelni na malej ilosci oliwy ok 2 minut z kazdej strony.
Przygotowujemy sos: gesty sos pomidorowy, odrobina bialego wina, sol, pieprz i odrobina cukru, mozemy dodac sos z krewetek. Podgrzewamy sos. Wylewamy sos na dno naczynia i ukladamy na nim papryczki uwazajac aby nie wypadl nam farsz. Pyszne!!!
Papryczki piquillo mozna dostac w Polsce hiszpanskich sklepac lub w dobrych delikatesach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz