poniedziałek, 30 lipca 2012

Pieczarki faszerowane fetą


-duze pieczarki (ok 10-12 sztuk)
- mala cebula
- 2 zabki czosnku
- pietruszka
- feta 100gr
- sol, pieprz, ja dodalam zamiast soli wegete
- oliwa
- 1 jajko
- bulka tarta



Pyszny przepis!!!!

- Pieczarki myjemy dokladnie, odcinamy brudne koncowki i wycinamy nozki prze samym kapeluszu. 
  Kroimy te ogonki bardzo drobno.

- Na oliwie rumienimy cebulke i dodajemy na koncu drobno pokrojony czosnek oraz pokrojone nozki pieczarek. Dusimy wszystko razem az wyparuje woda.

- Mieszamy to z pokruszona feta, przyprawiamy sola lube wegeta, spora iloscia pieprzu, dodajemy zielona pietruszke. Powstalym farszem nadziewamy kapelusze.

-Pieczarki obtaczamy w jajku i bulce tartej i smazymy na oliwie, farszem do dolu, az sie zrumienia. Nastepnie smazymy je przez chwile z drugiej strony.

Rewelacja!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz