niedziela, 29 lipca 2012

Kofta kebab z sałatką z ogórków



- 0, 5 kg mielonej wolowiny
- pol malej cebuli (bardzo drobno posiekana)
- 1 rozgnieciony zabek czosnku
- 1 surowe jajko
- przyprawy: sol, pieprz, papryka, zmielony kmin rzymski, szczypta cynamonu i kolendra
- swieza pietruszka, mieta i kolendra



- Mieszamy wszystkie skladniki w misce i wyrabiamy mieso.

- Obklejamy nim patyczki do szaszlykow.

- Smazymy je malej ilosci oliwy na patelni grillowej lub na grillu.

- Podajemy je z chlebem pita i z salatka z ogorkow.

Salatka  z ogorkow: 3 srednie ogorki, jeden rozgniecioney zabek czosnku, jeden gesty jogurt naturalny, swieza mieta, sol i pieprz.

Pyszne!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz