wtorek, 30 sierpnia 2011

Crumble z rabarbarem


0, 5 kg rabarbaru
skorka z cytryny
5 lyzek brazowego cukru

Kruszonka:
150 gr masla
150 gr cukru
300 gr maki
szczypta cynamonu

maslo do wysmarowania formy



Przygotowujemy kruszonke: mieszamy pokrojone maslo, cukier, make i cynamon, ugniatamy szybko i wkladamy do lodowki . W tym czasie kroimy rabarbar w kostke i mieszamy go z 5 lyzkami cukru i utarta skorka z cytryny. Zaroodporne naczynie smarujemy maslem, wkladamy rabarbar i posypujemy kruszonka.
Pieczemy 20-25 minut  w tem 180stopni. Mozna podac z lodami waniliowymi. Pyszne!!!



2 komentarze:

  1. brzmi pysznie, wszystko co ma kruszonkę wygląda i smakuje rewelacyjnie i do tego jeszcze lody, pycha

    OdpowiedzUsuń