czwartek, 16 czerwca 2011

Kurczak z migdalami

-kurczak; moga byc piersi pokrojone w paski, lub kurczak z koscia pokrojony na male czesci
-1 cebula
-1 papryka
-4 zabki czosnku
- biale wino
- migdaly
- bakalie: daktyle, rodzynki, suszone sliwki, suszone morele itp
- curry, kurkuma, ostra papryka i odrobina cynamonu
- pol kostki rosolowej
- sol i pieprz
- oliwa z oliwek



Kurczaka przyprawiamy sola i pieprzem, smazymy na oliwie. Gdy sie zrrumieni dodajemy cebule pokrojona w piorka, papryke pokrojona w paski i czosnek. Dusimy to razem ok 10 minut. Dolewamy pol szkalnki wody, dodajemy pol kostki rosolowej, migdaly i inne bakalie. Przyprawiamy lyzka curry, odrobina cynamonu, kurkumy, ostrej parpryki i pieprzu. Gotujemy ok 20 minut, na koncu gotowania podlewamy bialym winem. Dobre z ryzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz