poniedziałek, 16 września 2013

Schab po cygańsku


Bardzo bardzo prosty i szybki przepis na schab.
 

6 kotletów ze schabu
4 duze marchewki
2 średnie cebule
20 dag żółtego sera
5 łyżek majonezu
2 zabki czosnku
sól, pieprz


   
-
-Schab delikatnie rozbijamy (mniej niż na kotlety schabowe), przyprawiamy solą i pieprzem.
 
-Marchewki kroimy w plasterki, cebulę na półplasterki.
 
-W naczyniu zaroodpornym bez tłuszczu, układamy większą czesc marchwi, na nią kładziemy połowę cebuli a na nią schab.
 
-Schab przykrywamy kolejna warstwa marchewki  i cebuli, posypujemy startym serem, wierzch smarujemy majonezem wymiesznym z rozgniecionym czosnkiem.
 
-Pieczemy przykryte folią aluminiową przez 1,5 godz. a potem jeszcze 1/2 godz bez folii w temp. 180 stopni
 
Smacznego!!!

1 komentarz: