poniedziałek, 16 września 2013

Papryka marynowana


- kolorowa papryka
- czosnek
- ziele angielskie
- lisc laurowy
- oliwa

proporcje na zalewe:
- 5 szklanek wody
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki octu
- lyzeczka soli



 
 
- Papryke myjemy, kroimy w paski i upychamy do sloikow.
 
- Gotujemy zalewe: mieszamy wode, ocet, cukier i sol.
 
- Do kazdego sloika dodajemy po  dwa zabki czosnku (przekrojone na pol), lisc laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego.
 
- Wlewamy  goraca zalewa do sloikow i do kazdego wlewamy kilka kropel oliwy.
 
-Pastreyzujemy, gotujemy ok 15 minut.
 
 


1 komentarz:

  1. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń