sobota, 20 kwietnia 2013

Stek z tuńczyka z sezamem, rukolą i winagretem z mango



- steki z tuńczyka
- oliwa
- sos sojowy
- sezam

sos:
- mango
- oliwa
- ocet balsamiczny




- steki z  tuńczyka macerujemy przez godzine w sosie sojowym (mozna zostawic na dluzej)

- posypujemy rybe sezamem i smazymy na goracej oliwie z oliwek (minuta z kazdej strony, stek powinien byc surowy w srodku)

- na talerzu ukladamy rukole, na srodku umieszczamy tunczyka

- przygotowujemy sos: miksujemy kawalek dojrzalego mango z oliwa i octem balsamicznym

- polewamy sosem rukole

Smacznego!!!!



1 komentarz:

  1. Stek z tuńczyka, niezwykle ciezko dostac w sklepach. Sklep spożywczy online przeszukiwac trzeba w poszukiwaniu takiej rybki, byle spozywczak posiada co najwyzej pange czy pstraga ;]

    OdpowiedzUsuń