niedziela, 14 kwietnia 2013

Zapiekanka rybna z kalafiorem


- losos pokrojony w kostke (bez skory i bez osci), mozna lososia zastapic inna ryba
- kalafior
- ziemniaki
- czosnek
- cebula
- smietana
- zolty ser
- oliwa
- sol, pieprz
- koperek





- Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy je i kroimy w grube plastry.

- Kalafiora gotujemy, nie pominien byc zbyt miekki.

- Na oliwie dusimy cebule z czoskiem, dodajemy kalafiora, przyprawiamy sola i pieprzem.

- Rybe kroimy w gruba kostke.

- W naczyniu zarodpornym ukladamy warste ziemniakow, kalafiora i ryby, polewamy smietana, posypujemy zoltym serem i wkladamy do piekarnika na ok 20-25 minut.

- Przed podaniem posypujemy koperkiem.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz