niedziela, 14 kwietnia 2013

Zapiekanka rybna z kalafiorem


- losos pokrojony w kostke (bez skory i bez osci), mozna lososia zastapic inna ryba
- kalafior
- ziemniaki
- czosnek
- cebula
- smietana
- zolty ser
- oliwa
- sol, pieprz
- koperek





- Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy je i kroimy w grube plastry.

- Kalafiora gotujemy, nie pominien byc zbyt miekki.

- Na oliwie dusimy cebule z czoskiem, dodajemy kalafiora, przyprawiamy sola i pieprzem.

- Rybe kroimy w gruba kostke.

- W naczyniu zarodpornym ukladamy warste ziemniakow, kalafiora i ryby, polewamy smietana, posypujemy zoltym serem i wkladamy do piekarnika na ok 20-25 minut.

- Przed podaniem posypujemy koperkiem.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. W sumie takie połączenia jeszcze nie miałam okazji robić, ale myślę, że przetestuję ten przepis. Muszę od razu powiedzieć, że także świetnie sprawdza się łosoś zapiekany z sosem truflowym https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-zapiekany-z-sosem-truflowym-i-bulgurem-ze-smazonymi-grzybami/ i polecam chociaż raz go przyrządzić.

    OdpowiedzUsuń