niedziela, 14 kwietnia 2013

Ciasto francuskie z kapusta i pieczarkami


Swietny sposob na wykorzystanie kapusty pozostalej po przygotowaniu golabkow:

Potrzebe skladniki:

- kapusta
- pieczarki
- cebula
- oliwa
- sol, pieprz
- 1 jajko (bialko)
- sezam do posypania
- 2 opakowania ciasta francuskiego





- Kapuste szatkujemy drobno, pieczarki kroimy w drobna kostke.

- Cebule dusimy na oliwie, dodajemy kapuste i pieczarki i podsmazamy je przez ok 10 minut mieszajac.
Przyprawiamy sola i spora iloscia pieprzu.

- Ciasto francuskie ukladamy na blaszcze i kroimy je na 4 rowne czesci. Ukladamy na srodku farsz i przykrywamy warstwa ciasta francuksiego (ktora to wczesniej przekroilismy rowniez na 4 rowne czesci).

- Brzegi kleimy dokladnie, najlepiej przy pomocy widelca. Smarujemy ciasto bialkiem i posypujemy sezamem.

- Wkladamy do piekarnika na 20 minut.

Smacznego!!!


1 komentarz: