niedziela, 25 listopada 2012

Suflet grzybowy



Bardzo prosty i pyszny przepis dla milosnikow grzybow:

- 1/2 kg grzybow (najlepiej lesnych, choc moga byc pieczarki)
- 1 duza cebula
- 250 ml smietany
- 4 jajka
- sol i pieprz
- bulka tarta




1. Na oliwie dusimy pokrojona drobno cebulke.

2. Umyte grzyby kromiy drobno i dusimy z cebulka. Przyprawiamy je sola i pieprzem

3. W duzej misce rozbijamu 4 jajka i roztrzepujemy je dokaldnie, wlewamy smietane i mieszamy z jakami. Dodajemy ostudzone grzyby (powinny byc suche).

4. Piekarnik nastawiamy na 170 stopni.

5. Naczynie zaroodporne smarujemy tluszczem i posypujemy bulka tarta. Wylewamy mase jajeczno- grzybowa.

6. Wkladamy do piekarnika na godzine. Podajemy na zimno.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz