środa, 1 sierpnia 2012

Cukinie faszerowane tuńczykiem


-4 cukinie
-3 male puszki tuńczyka w sosie wlasnym
-1 cebula
-pol malej czerwonej papryki
-pol zielonej papryki
-3 zabki czosnku
-gesty sos pomidorowy
- sol, pieprz, odrobina cukru
-oliwa
-utarty zolty ser


                       

-Cukinie rozciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ, powstałe łódeczki podgotowac troche we wrzatku (ja wstawiam je czasem na kilka minut do mikrofali aby zmiekly troche ale nie zupelnie, lubie gdy sa wciaz troche chrupiace), odstawić.

-Miąższ cukini posiekać.

-Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, papryke, miaz cukini i na koncu czosnek. Dodac gesty sos pomidorowy oraz tunczyka. Przyprawic sola, pieprzem i odrobina cukru.

- Wydrazone cukinie ulozyc w naczyniu zarodpornym, wypelnic farszem i posypac zoltym serem.

- Zapiekac w piekarniku ok 20 minut.

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz