wtorek, 24 stycznia 2012

Makaronowe muszle ze szpinakiem i feta

- makaronowe muszle (conchiglie)
- mrozony szpinak
- cebula
- czosnek
- feta
- starta mozarella do posypania
- gesty sos pomidorowy
- wegeta, pieprz
- oliwa





Makaron gotujemy al dente, pamietajac o tym by dodac odrobine oliwy do wrzatku. Odedzamy je i studzimy. Posmazamy na oliwie cebulke (sporo) i czosnek , dodajemy szpinak. Przyprawiamy go wegeta i pieprzem. Nie solimy gdyz feta jest slona. Dodajemy pokruszona fete. Tym faszerujemy muszle. Na dno naczynia zaroodpornego wylewamy sos pomidorowy. Ukladamy na nim muszle, posypujemy je startym serem, najlepiej mozarella i zapiekamy w piekarniku ok 15 minut. Proste i pyszne. Smacznego!!!


 

3 komentarze: