- 3 duze cukinie
- 1 duza cebula, moze byc rowniez por
- 2 duze ziemniaki
- 2 zabki czosnku
- kostka rosolowa
- 250 ml smietany
- oliwa
- sol, pieprz, przyprawa do zup w plynie
Cukinie myjemy, obcinamy koncowki i obieramy ze skorki. Kroimy ja na duze kawalki. Obieramy rowniez cebule i ziemniaki i kroimy je w dosc grube plastry. Wszystko dusimy na malej ilosci oliwy w duzym garnku ok 5- 10 minut. Dolewamy 2- 3 szklanki wody, kostke rosolowa oraz czosnek i gotujemy ok 20 minut az zmiekna warzywa. Na koniec dodajemy gesta smietane i miksujemy calosc Przyprawiamy sola, pieprzem i przyprawa do zup Maggi. Pysze i bardzo proste!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Za tą prostotę zapisuję!
OdpowiedzUsuń