Bardzo bardzo prosty i szybki przepis na schab.
6 kotletów ze schabu4 duze marchewki
2 średnie cebule
20 dag żółtego sera
5 łyżek majonezu
2 zabki czosnku
sól, pieprz
-
-Schab delikatnie rozbijamy (mniej niż na kotlety schabowe), przyprawiamy solą i pieprzem.
-Marchewki kroimy w plasterki, cebulę na półplasterki.
-W naczyniu zaroodpornym bez tłuszczu, układamy większą czesc marchwi, na nią kładziemy połowę cebuli a na nią schab.
-Schab przykrywamy kolejna warstwa marchewki i cebuli, posypujemy startym serem, wierzch smarujemy majonezem wymiesznym z rozgniecionym czosnkiem.
-Pieczemy przykryte folią aluminiową przez 1,5 godz. a potem jeszcze 1/2 godz bez folii w temp. 180 stopni
Zapiekany schab - pycha!
OdpowiedzUsuń