- 600 gr mrozonej bialej ryby
- bulka tarta
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 zabek czosnku
- zielona pietruszka
- sos pomidorowy
- pol cukini
- 1 papryka
- czarne oliwki
- oliwa
- sol, pieprz, cukier
- Rybe gotujemy z lisciem laurowym. Po ugotowaniu rozdrabniamy ja widelcem i czekamy az ostygnie.
- Przygotowujemy sos: dusimy na oliwie cebule, papryke i cukinie pokrojona w kostke. Gdy warzywa beda miekkie zalewamy calosc sosem pomidorowym i przyprawiamy sola, pieprzem i odrobina cukru. Gotujemy przez kilka minut.
- Przygotowujemy kotleciki rybna jak mielone: dodajemy surowe jajko, bulke tarta, rozgnieciony czosnek, duzo zieloneje pieruszki i przyprawy. Wyrabiamy kotlety i smazymy je na oliwie, panierujeca je w bulce i jajku.
- Gotujemy kotlety przez kilka minut we wczesniej przygotownym sosie.
Pyszne!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz