środa, 7 sierpnia 2013

Cukinia faszerowana warzywami


- 3 duze cukinie
- 2 pomidory
- 1 duza cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 zabki czosnku
- 4 duze pieczarki
- opakowanie serka philadelphia
- utarty zolty ser
- oliwa
- sol, pieprz


 

 
 
* Cukinie obieramy, kroimy na pol  i wydrazamy. Wydrazone srodek cukini uzyjemy do farszu.
Wydrazone cukinie gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie lub wkladamy na kilka minut do mikrofali.

 
* Dusimy na oliwie drobnopokrojona cebulke, czosnek i czerwona papryke i cukinie.
 
* Pomidora i pieczarki kroimy w kostke i dusimy razem z reszta warzyw (mozemy podlac woda aby zmiekly).
 
* Dodajemy opakowanie serka philadelphia, mieszamy dokladnie, przyprawiamy i gotujemy jescze przez kilka minut.
 
* Faszerujemy cukinie, posypujemy utartym serem i wkladamy do piekarnika na 25 minut.
 
Smacznego!!!
 
 
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz