poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Papryka faszerowana miesem, pieczarkami i mozarella



- 4 duze papryki
- 250 gr mielonego miesa
- 4 duze pieczarki
-  pol cebuli
-  2 zabki czosnku
-  mozarella ok 100 gr
-  majeranek, sol, pieprz
- 1 jajko

 



* Papryke myjemy, ucinamy gorna czesc i wydrazamy srodek (resztki papryki mozna wykorzystac do farszu).

* Drobno kroimy cebulke i pieczarki. Dusimy je na oliwie.

* Mieso mielone przyprawiamy, dodajemy jedno surowe jajko, rozgnieciony czosnek oraz podsmazone na cebulce pieczarki.

* Dodajemy do miesa utarta mozarelle i urabiamy jak na mielone.

* Faszerujemy papryki.

* Wkladamy papryki do naczynia zaroodpornego, polewamy oliwa z oliwek i wkladamy do piekarnika na ok 35 minut.


Smacznego!!!!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz