- 4 duze papryki
- 250 gr mielonego miesa
- 4 duze pieczarki
- pol cebuli
- 2 zabki czosnku
- mozarella ok 100 gr
- majeranek, sol, pieprz
- 1 jajko
* Papryke myjemy, ucinamy gorna czesc i wydrazamy srodek (resztki papryki mozna wykorzystac do farszu).
* Drobno kroimy cebulke i pieczarki. Dusimy je na oliwie.
* Mieso mielone przyprawiamy, dodajemy jedno surowe jajko, rozgnieciony czosnek oraz podsmazone na cebulce pieczarki.
* Dodajemy do miesa utarta mozarelle i urabiamy jak na mielone.
* Faszerujemy papryki.
* Wkladamy papryki do naczynia zaroodpornego, polewamy oliwa z oliwek i wkladamy do piekarnika na ok 35 minut.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz