niedziela, 20 stycznia 2013
Pieczarki z szynka serrano
- 0,5 kg pieczarek
- 100gr szynki serrano lub parmenskliej
- 3 zabki czosnku
- oliwa z oliwek
- pol lyzki octu balsamicznego z Modeny
- sol, pieprz
- zielona pietruszka do posypania
* Pieczarki myjemy i usuwamy koncowki. Kroimy je na polowki.
* Na oliwie podsmazamy szynke serrano pokrojona w kostke, dodajemy drobno posiekany czosnek, podsmazmy razem uwazajac aby czosnek sie nie spalil.
* Wrzucamy na patelnie pieczarki, dusimy je przez 5- 10 minut, na koncu wlewamy pol lyzki octu balsamicznego, solimy, pieprzymy i gotujemy jeszcze przez kilka minut.
* Na koncu mozna posypac pieczarki zielona pietruszka.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz