czwartek, 1 sierpnia 2013

Pasta alla contadina


Danie niezbyt fotogeniczne ale wyjatkowo pyszne. Przygotowalam je ostatnio na lekcji wloskiego z moja nauczycielka rodowita Wloszka.

- 1 cebula dymka (duza, jesli sa male to dwie)
- srednia cukinia
- czerwona papryka
- pomidorki koktajlowe
- serek philadelhia (opakowanie 250gr) w przepise jest ricotta ale z philadelphia jest ok
- oliwa
- kostka bulionowa, pieprz

 
 
 
- Cukinie obieramy se skorki i kroimy w bardzo drobna kostke.
 
- Papryke i cebule rowniez kroimy w bardzo drona kostke.
 
- Dusimy na oliwie cebule, papryke i cukinie.
 
- Pomidorki koktajlowe kroimy na pol i dodajemy do reszty warzyw.
 
- Dodajemy kostke rosolowa i zalewamy szklanka wody, gotujemy na malym ogniu ok 20 minut.
 
- Na koncu dodajemy serk smietankowy typu philadelphia i mieszamy wszystko. Przyprawiamy pieprzem i sola.
 
- Podajemy z ulubionym makaronem , najlepiej typu tagiatelle lub rurki.
 
Smacznego!!!
 
 


2 komentarze:

  1. Ja tam bym jadła, aż uszy by mi się trzęsły, uwielbiam takie potrawy :) Zapraszam również do siebie :)

    OdpowiedzUsuń